KARBANTARTÁS, FERTŐTLENÍTÉS

Épületklíma karbantartás:

Vállalkozásunk alapítása óta foglakozik jármű- valamint épület- klímaberendezések, légtechnikai berendezések és rendszerek karbantartásával, tisztításával, fertőtlenítésével lakossági és közületi ügyfeleinknél egyaránt. Köztudott, hogy egy hosszabb ideje nem használt vagy elhanyagolt, jármű illetve épületklíma-berendezés elpárologtató felületén, cseppvíztálcájában  többféle kórokozó telepszik meg.

Ezek közül az egyik legveszélyesebb a legionella baktérium, mely súlyos – akár krónikus légúti megbetegedéseket okozhat. Ajánlatos ezért évente minimum egyszer karbantartani járműve vagy ingatlana klímaberendezését. Tapasztalt kollégáink ellenőrzik a berendezés összes működési paraméterét, többek között a bejújt levegő hőfokát, mérik a berendezés áramfelvételét, ellenőrzik a védelmi mechanizmusokat és az elektromos csatlakozási pontokat. Tisztítják-fertőtlenítik a kültéri és a beltéri egységek szűrőit, hőleadó felületét.

Hűtőközeg szivárgás esetén annak elhárítására ajánlatot tesznek, a hibát elhárítják és a nyomáspróbát kísérő vákumolás után újratöltik a rendszert. A karbantartási munkálatok befejezéseként próbaüzemet tartanak.


Díjszabás beltéri egységenként: 14900 Ft + Áfa ártól

Több berendezés esetén kérje személyre szabott árajánlatunkat!


Járműklíma karbantartás, fertőtlenítés :

A munkafolyamat menete megegyezik az épületklíma karbantartásával. Ezt egészíti ki a gépjármű pollenszűrőjének cseréje, amit előzetes egyeztetés után cégünk szerez be az Ügyfél számára, de ezt természetesen az Ügyfél is megteheti. Kiegészítő szolgáltatásként ipari ózongenerátoros tisztítást is alkalmazunk, ami nem keverendő össze a pár grammot előállító eszközökkel végzett szolgáltatással.

Az ózon egy nagyon gyorsan bomló gáz, így, ha elégtelen mennyiségben termeljük egy adott térben, nem érhető el a fertőtlenítő hatáshoz szükséges telítettség. A légtér nagyságával egyenes arányban kell növelni a bevitt ózon mennyiségét a kívánt hatás eléréséhez. A kis teljesítményű ózongenerátor még hosszabb használati idővel sem éri el a kellő koncentrációt. Az ózon a jármű teljes utastarét telíti, ezáltal egy komplett felületi szagtalanító és légtérfertőtlenítéső szolgáltatást nyújtunk Ügyfelünk részére. Hogy Ön is lássa munkánk hatékonyságát, akár az általunk fejlesztett távfelügyeleti rendszeren kersztül, saját mobileszközén is figyelheti a munkafolymatot.


Az ózontechnológia alkalmazásáról a lap alján olvashat részletesebben.

Díjszabás személygépjárművenként : 19900 Ft + Áfa ártól.

Nagyobb járművek esetén kérje személyreszabott árajánlatunkat!


Légkezelő berendezések karbantartása, légtechnikai rendszer, légtér fertőtlenítés:

A légkezelő berendezések és a légtechnikai rendszerek időszakos karbantartását, fertőtlenítését a BM 54/2014 196. § (5) rendelete szabályozza, miszerint a 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező iroda, lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente,

étterem, konyha  rendeltetés estében félévente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell. Légkezelő berendezéseknél a gyártók általában negyedéves karbantartást írnak elő.

Légkezelő berendezés esetén a karbantartási munkálatok az alábbiakat tartalmazzák: berendezés teljes külső-belső tisztítása, hőcserélők, cseppvíztálca tisztítása-fertőtlenítése. Szabályzó elemek, beavatkozó szervek, elektromos csatlakozási pontok ellenőrzése,

szükség szerinti utánhúzása, beállítása. Ventilátorok mechanikai ellenőrzése, szíjhajtások ellenőrzése utánaállítása, esetleges cseréje, próbaüzem.

A jelenlegi helyzeten kívül a legnagyobb veszélyforrás a hónapok óta álló rendszereknél a legionella baktérium elszaporodása. A légkezelő egységek és a légtechnikai rendszerek tisztítása a nagyobb méret és az összetettség miatt jóval szerteágazóbb feladat és egyre szélesebb spektrumú fertőtlenítő szerek használatát igényli. Ez különösen igaz egy adott rendszer hosszabb ideig történő használaton kívül helyezésénél. Ilyenkor jóval nagyobb a berendezés hőcserélő felületein, kondenzvíz tálcájában az egészségre ártalmas fertőző gócpontok, vírus, baktérium, penész, gombatelepek kialakulásának valószínűsége, melyeket csak baktericid, fungicid, virucid hatásmechanizmusú szerek többlépcsős alkalmazásával lehet hatékonyan eltávolítani. Ha ezt elmulasztjuk, a rendszer újraindulásakor szennyezett levegőt fúj be, amit belélegezve elősegíti a  már korábban említett megbetegedések kialakulását.

Fertőtlenítő eljárási technológiánkat Népegészségügyi Ellenőr és Egészségügyi Gázmester közreműködésével dolgoztuk ki.

Az eljárás során minden esetben kiemelten fontos az adott felületen, légtérben a megfelelő vegyszerkoncentráció elérése, mivel a fertőtlenítőszerek csak így képesek kifejteni teljes hatásmechanizmusukat.

Fentiek tekintetében erre a célra a hagyományos porlasztásos eljárást kiváltva, vagy kiegészítve, ULV technológián alapuló hideg és meleg ködképző berendezéseket alkalmazunk.

Ezzel a technológiával a fertőtlenítő ködpermet, melyet 5-10 mikronos cseppekre bontva porlaszt be a berendezés,

akár egy órán át is képes lebegni az adott berendezésben, légcsatornában, légtérben, ennélfogva teljes mértékben kifejti hatását, maximálizálva a fertőtlenítés  hatékonyságát.

Az eljárás sokkal gazdaságosabb felhasználást eredményez, ami alkalmassá teszi a technológiát nagyobb helységek légterének fertőtlenítésére is.


Kérje személyre szabott árajánlatunkat!


Szagtalanítás, fertőtlenítés ózongenerátorral:

A karbantartartási alkalmak során, igény szerint a klíma fertőtlenítőszerek használatával párhuzamosan a fertőtlenítő módszer hatékonyságát növelve, illetve önállóan is alkalmazunk ózongenerátoros fertőtlenítést. Az ózon az oxigén instabil, nagyon reakcióképes három atomos formája.

Annak érdekében, hogy az oxigén átalakuljon ózonná, az oxigénmolekulákat elektromosan kell gerjeszeni. Ez a folyamat a természetben is megfigyelhető például villámlás folyamán. Ezért érzezhetünk friss ózon illatot egy-egy vihar után. Meterségesen az ózon generálása ilyen magasfeszültségű kisüléses elven működő ózongenerátorral történik.

A keletkezett ózon az egyik legerősebb oxidálószer, amely reakcióba lép a környezetében lévő minden szerves anyaggal, többek közt baktériumokkal, vírusokkal is. Az ózont a felhasználás helyén kell előállítani. Ózongenerátoraink a felhasználás jellegétől függően levegőből, vagy koncentrált oxigénből termelnek ózont egy kiemelkedően hatékony fertőtlenítési eljárást állítva a rendelkezésünkre.


Fontos azonban megemlíteni, hogy mivel az ózon nagyon gyorsan bomlik vissza oxigénné, így csak a megfelelő teljesítményű ipari berendezésekkel érhetünk célt. Ezért teljesen felesleges a kisebb teljesítményű ózongenerátor hosszabb ideig történő alkalmazása, mivel a berendezés így csak a már oxigénné visszabomlott ózont fogja keringetni a légtérben egy kis ózonillat kiséretében. Ebben az esetben az ózontartalom soha nem éri el a fertőtlenítéshez szükséges koncentrációt ! 


Ózonrendszereink konfigurálhatóak a felhasználás területétől függően. A rendszert igény szerint kombinálhatjuk oxigénkoncentrátorral, ezzel tovább növelve a generált ózon mennyiségét, koncentrációját.

Ilyen jellegű felhasználási terület a vízkezelés, vagy az erősen szennyezett rendszerek, helységek tisztítása.

Hatásmechanizmus:

Az ózon erős oxidálószer. Oxidáló hatásmechanizmusa leginkább klórhoz és a fluorhoz hasonlítható. Az ózon felhasználható a levegőben terjedő szennyező anyagok, például ammónia, merkaptánok, szulfidok és más szerves vegyületek inert, semleges szagú melléktermékekké történő bontására, így kivállóan alkalmas kellemetlen szagok semlegesítésére.

Ugyancsak nagyon hatásos fertőtlenítőszer, amely semlegesíti többek között a baktériumokat, vírusokat valamint a penészgombákat.

Ezek az egyedi jellemzők lehetővé teszik az ózon fertőtlenítő hatásának széleskörű felhasználását járművek, lakossági és közületi, ipari létesítmények, teljeskörű vegyszermentes fertőtlenítése során, de egyaránt alkalmas mezőgazdasági felhasználásra. Az egyik legnagyobb előnye, hogy a szennyező anyagok semlegesítése után az ózon vegyszermaradvány nélkül rövid idő alatt lebomlik és visszaalakul oxigénné.

Felhasználási területek:

Az elmúlt száz évben az ózont főleg a kereskedelemben használták szagtalanításhoz és víztisztításhoz, mivel nagyon hatékony antibakteriális, csíraölő szer. Európában az ózon felhasználása főleg a vízgyűjtő, szennyvízkezelő, légtisztító berendezésekben és az uszodatechnikában jellemző.

Szintén kiemelkedő az élelmiszeripari, mezőgazdasági felhasználása, mivel a fertőtlenítő eljárás után semmilyen vegyszer maradvány nem marad, csak tiszta oxigén és fertőtlenítő illat. Az ózon a klórhoz és  fluorhoz hasonlóan  a világ egyik legerősebb légnemű oxidáló és fertőtlenítőszere .


Helység szagtalanítás, fertőtlenítés ózon technológiával:  750Ft + Áfa/m3 ártól.

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!


Fertőtlenítési munkánk eredményességét igény szerint fertőtlenítés előtti és utáni mintavételezéssel ellenőrizzük, az eredményt vizsgálati jegyzőkönyvben rögzítjük.

Abban ez esetben, ha igénybe szeretné venni szolgáltatásainkat klímaberendezése, üzlethelysége, irodája, járműve  ingatlana fertőtlenítésével kapcsolatban, kérjük keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.

A részletekkel kapcsolatban kérje helyszíni felmérésünket, egyedi árajánlatunkat.

Várjuk megkeresését !

Hozzászólások lezárva.